Co lepsze ? Grill elektryczny czy parowar ? Pewnie parowar ale czy zrobię na nim wszystkie produkty ? Mięso typu pierś , czy karczek wieprzowy bo ryby to oczywista sprawa .
ugotowanie ryżu 20 min (5 minut woda w elektrycznym czajniku, zalewasz torebki w granku i 15 minut na kuchence) w tym czasie kurczak na patelnie/do parowaru/na grill elektryczny czy co tam masz. jak się wszystko gotuje/smaży, to w tym czasie kroisz warzywa i polewasz jakimiś sosem sałatkowym (lub nie) i po 20-30 minutach roboty wszystko wrzucasz [...]
no, niby badań żadnych Ci na ten temat nie przedstawię, powinien wypowiedzieć się specjalista - tłuszcz - związki metali? no, gotowania to ja akurat też nie ubóstwiam, bo takie suche to później. para/ grill elektryczny, to polecam na redukcję.
[...] 2, 3, oraz 5 pomidory, ogorki, cebula, pieczarki itp urozmaicanie to glownie kwestia przyrzadzania kurczaka, glownie gotowanie na parze + piekarnik oraz grill / geill elektryczny oraz zmiana przypraw, to w sumie tyle. No, od święta zamiast kurczaka jakas ryba + pieczone lub grillowane ziemniaki, ale to rzadko. Raz na 2 tygodnie może, gdy [...]
o widze ze temat sie troche rozwinol :) czytalem tu na forum ze lepsze sa z pokrywa bo w nich mieso nie robi nie suche i jest soczyste.Czy ten obu strony ( http://allegro.pl/grill-elektryczny-tefal-gc-2050-minute-1600w-wys24-i1324499370.html#gallery ) robi takze soczyste mieso czy z takich jest raczej suche?
na upartego to i jaja/mieso w tosterze zrobisz (sandwichu) , ryż wsadź do miski/garnka i zalewaj wrzątkiem :) a najlepiej bedzie sie złożyć z kimść na jakiś tani grill elektryczny a najlepiej palnik (gdzie możęsz postawić garnek czy patelnie) mało miejsca zajmuje i w okolicach stówki już można dorwać
[...] w jednym miejscu, dwa tygodnie gdzie indziej, pół roku w jeszcze innym miejscu. Do pracy oczywiście jedzie autem;) Chodzi o to, jakie produkty może kupić od razu do spożycia bez pieczenia/gotowania itp. ewentualnie podlać zaparzoną wodą, teraz przyszło mi na myśl, że w sumie mógłby kupić grill elektryczny, ale nie wiem czy nie spali hotelu %-)
http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Nie smaz na oliwie. Duszenie, pieczenie, grill elektryczny to lepsze metody... Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-04-03 20:19:17
Nie jem ryb (poza łososiem, burżuj ze mnie co ) ale stwierdziłem że dodam conieco od siebie A mianowicie zamiast piekarnika sugeruję żebyś wydał 70 zł i kupił sobie grill elektryczny Wygoda niesamowita a jaka oszczędność energii
tak były już podobne tematy poszukaj można kupić sobie grill czy palik elektryczny TAK WIEM ŻE NIE MOŻNA na własną reke pieczywo razowe sery jaja rybe wedzone warzywa na i orzechy
Jak juz chcesz smazyc to na smalcu, pam lub olejek kokosowy na oliwie tez mozna ale jest to malo ekonomiczne. Najlepiej tak jak napisal Zakrzes, na teflonie lub jakis grill elektryczny, piekarnik, kombiwar.
[...] tran, olej kokosowy, oliwa z oliwek, tłuszcz ryb głębinowych, orzechy i nasiona, jeżeli smażysz produkty - to tylko na smalcu i w niewielkich ilościach. Polecam grill elektryczny. Czego unikać: wszelkiego rodzaju przetworzonej żywności. Kupuj produkty podstawowe. Zdaję sobie sprawę że pare rzeczy dałoby się dodać jeszcze tu i tam ale [...]
Orfeusz to twierdzisz ze zwykle grilowanie na teflonie jest rakotworcze bo z takiego czegos jest zbudowany grill elektryczny.Zeliwo pokryte warstwa teflony tak jak patelnie to moze mowisz o takim zwyklym na wegielki.Karnityne juz kupilem i ten tem juz poruszylem.Prosilem o ocene diety ale kogos z ekspertow (bez urazy) A o tym miesie co Ty mowisz [...]